tag:blogger.com,1999:blog-8247124230321274841.post5261971447139282590..comments2023-04-08T12:32:50.005+03:00Comments on Aamiainen ruohikolla: Tomaatit ja porkkanat vähentävät lonkkamurtumien riskiäJuhana Harjuhttp://www.blogger.com/profile/17054647455809401203noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-8247124230321274841.post-48538508881060685942009-04-13T19:13:00.000+03:002009-04-13T19:13:00.000+03:00Kiitos paljon vastauksesta!Uskon itsekin tekstin o...Kiitos paljon vastauksesta!<BR/>Uskon itsekin tekstin olevan hieman liioiteltu ainakin yleisesti katsoen. Toki olemme yksilöitä, joten poikkeuksia voi ilmetä. Mutta oli mukava kuulla asiantuntijan näkemys asiasta. Tack!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8247124230321274841.post-89468904864154212182009-04-13T19:07:00.000+03:002009-04-13T19:07:00.000+03:00Aika vaikean kysymyksen kysyit. Jos olen tällaista...Aika vaikean kysymyksen kysyit. Jos olen tällaista joskus opiskellutkin, on se päässyt unohtumaan. ;-)<BR/><BR/>Mainitsemasi ikä vaikuttaa vahvasti liioitellulta tai ainakin hyvin harvinaiselta poikkeukselta, sillä löytämieni melko luotettavalta vaikuttavien nettilähteiden mukaan vauvat alkavat muodostaa hiilihydraatteja hajottavia entsyymejä kahden <I>kuukauden</I> ikään mennessä.<BR/><BR/>Ottaen huomioon, että vauvoille aletaan yleensä antaa hiilihydraatteja sisältävää lisäruokaa viimeistään 6 kuukauden iässä, pidän löytämääni arviota luotettavampana kuin sinun mainitsemaasi. En ole kuitenkaan varma tuosta kahden kuukauden iästä, joten kehotan tarkistamaan asian vielä muualta, jos tarvitset varmaa tietoa.Juhana Harjuhttps://www.blogger.com/profile/17054647455809401203noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8247124230321274841.post-32020786695064238042009-04-13T18:48:00.000+03:002009-04-13T18:48:00.000+03:00Hei! Tämä ei nyt kuulu tähän kategoriaan, mutten l...Hei! Tämä ei nyt kuulu tähän kategoriaan, mutten löytänyt muutakaan sopivaa kohtaa aiheistasi. <BR/><BR/>Sain eteeni kirjan, jossa oli seuraava maininta:<BR/>" Haima ei tuota amylaasia, entsyymiä jota tarvitaan viljan tärkkelyksen sulattamiseen, ennen kuin poskihampaat ovat kokonaan kehittyneet, mikä voi kestää jopa 24-36 kuukauteen. Vauvat kyllä tuottavat entsyymejä, joita tarvitaan proteiinien ja rasvojen sulattamiseen. Laktoosia sulattava laktaasi on myös läsnä, vihjaten siihen, että rintamaidon sisältämä maitosokeri on ainoa vauvalle sopiva hiilihydraattilähde."<BR/><BR/>Onko sinulla asiasta tarkempaa tietoa? Pitääkö teksti paikkansa?<BR/><BR/>Terv, tietoa kaipaavaAnonymousnoreply@blogger.com