2. toukokuuta 2010

Ubikinoni voi auttaa fibromyalgiaan

Tohtori Tolosen sivuilla on hyvä artikkeli siitä, miten ubikinoni voi usein auttaa fibromyalgiassa. Sopivaksi annokseksi kirjoituksessa mainitaan 100-200 mg päivässä.

Myös D-vitamiinin riittävä saanti on tärkeää, koska fibromyalgian oireet muistuttavat oireita, joita tavataan D-vitamiinin puutoksessa. D-vitamiinitutkija Michael Holickin mukaan D-vitamiinin puutos diagnosoidaankin usein väärin fibromyalgiaksi. Riittävänä annoksena aikuisille pidän noin 50 mcg päivässä.

Edullisesti ubikinonia ja D-vitamiinia saa esimerkiksi iHerbistä.

Lue lisää:

Fibromyalgia ja ubikinoni (koentsyymi Q10). Tri Tolonen.

8 kommenttia:

 1. Ei pliis Iherb-mainostusta tännekin :/

  VastaaPoista
 2. Viimeksi pari päivää sitten minua kiitettiin painokkaasti siitä, että olin suositellut iHerbiä. Ko. ystäväni kertoi, että hänellä ei olisi mahdollista ostaa ravintolisiä, jos ei saisi niitä niin edullisesti kuin iHerbistä saa.

  En itse hyödy millään tavalla iHerbin mainostamisesta.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Juhana tästä vinkistä! Epäilen mahdollisesti sairastavani fibroa (diagnoosia ei ole enkä ole sitä vielä yrittänyt saadakaan, mutta oireiden kuvaus sopii hyvin minuun), joten täytyypä laittaa korvan taakse tämä vinkki.

  Eikä minua ainakaan haittaa mainostus silloin, kun se liittyy kiinteästi aiheeseen ja siitä on oikeasti apua lukijalle, kuten tässä tapauksessa. Vielä kun saisin aikaiseksi luoda sen Paypal-tilin, niin pääsisin ostoksille iHerbiin :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos, Solveig. iHerbissä voi maksaa myös korteilla, esim. Visa Electronilla.

  Mainittujen ubikinonin ja D-vitamiinin lisäksi hyötyä voi olla myös E-vitamiinista. Se vähentää, kuten ubikinonikin, fibromyalgiassa tavattua lisääntynyttä oksidatiivista stressiä.

  VastaaPoista
 5. Kiitos taas, Juhana! En tiennyt, että Visa Electron käy iHerbissä. Saatankin siis mennä ostoksille jo piakkoin! :)

  VastaaPoista
 6. Iherb on taivas kuten amazon.comm, mutta eri syistä. Esimerkiksi ubikinonia sieltä saa about kymmenesosalla Suomen hinnoista. Upeaa että tuollainen mahdollisuus on olemassa.

  Lisäisin vielä noihin Juhanan suosittelemiin ravinteisiin ehkä magnesiumin. Ainakin Vitamin D Councilin pressa John Cannell ja sydänlääkäri William Davies ovat suositelleen magnesiumia D-vitamiinin puutteeseen assosioituvien lihaskipujen oheen.

  VastaaPoista

Haluan säilyttää blogissani miellyttävän ilmapiirin. Eri mieltä saa olla, mutta töykeitä, halventavia tai jankkaavia kommentteja ei julkaista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...