1. lokakuuta 2011

Uuden Mustan juttuni


Olen kirjoittanut YLEn Uuden Mustan sivuille ravintoartikkeleita, jotka ovat olleet aika suosittuja. Ne ovat käsitelleet esimerkiksi Välimeren ruokavaliota, ravinnon rasvoja ja D-vitamiinia. Olen koonnut ne linkeiksi alle. Suosittelen niihin tutustumista, sillä olen käsitellyt niissä ravintoasioita usein blogikirjoituksia perusteellisemmin.


Tulkitse ravitsemusuutisia oikein


Pekaanipähkinöitä sydämelle, manteleita sokeritasapainoon


Kasviskarppaaja laihduttaa terveellisesti ja ekosti


Välimeren ruokavalio: Jätä maito, valitse jogurtti


Ruoan paistaminen on luultua epäterveellisempää


Välimeren ruokavalio: Korvaa edes osa lihasta pavuilla


Välimeren ruokavalio: Lisää vihanneksia ja hedelmiä!


Välimeren ruokavalio on tutkitusti terveellinen


Saatko tarpeeksi D-vitamiinia?


Sokerien hyvät, pahat ja rumat


Selvyyttä ravinnon rasvoihin


Lisäksi Uudessa Mustassa on julkaistu haastatteluihini perustuvia juttuja:


Miten tukevaa tekoa olet?


Syö viljaa! Älä syö viljaa!4 kommenttia:

 1. Aivan upea sarja! Tuo kasviskarppausjuttukin oli loistava! Jos haluaa välttää huonoja hiilareita, turha sitä on ruveta vetämään urakalla lihaa,kananmunaa ja juustoja.

  Voi sitä syödä ekologisemmin ja vieläpä terveellisemminkin eli vaikkapa kasviskarpata. Ja jos ei ole merkittävästi ylipainoa vähempikin hiilaritietoisuus kuin ihan karppaus riittää yleensä oikein hyvin.

  Tärkeämpää kuin hiilareitten määrä on yleensäkin ravinnon puhtaus, luonnollisuus ja ravinnetiheys. Sanalla sanoen laatu. Ja ekologisuuskin on tosi oivallinen pointti!

  Kiitos, kun sinulta saa jatkuvasti lukea laatutekstiä! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Mustikkatyttö. Ruokavalion terveellisyys ja ekologisuus ovat yhdistettävissä tosi hyvin. Kasvispainotteisella ruokavaliolla voidaan ehkäistä niin kroonisia sairauksia kuin säästää ekosysteemiäkin.

  Pääfokuksen ruokavaliossa ei pitäisi mielestäni olla hiilihydraattien demonisoinnissa vaan siinä, että pyritään syömään monipuolisesti eri värisiä vihanneksia, hedelmiä ja marjoja. Näitä suosittaessa saadaan monipuolisesti kasvisten biologisesti vaikuttavia aineita, karotenoideja, flavonoideja ja muita polyfenoleita, jotka ehkäisevät sairauksia.

  VastaaPoista
 3. Hei,

  Kysyin samaa asiaa Reijo Laatikaiselta ja ajattelin sotkea sinutkin mukaan, kun huomasin tuon uuden mustan kirjoituksesi maitotuotteista...

  Eli, tuollaisen tutkimuksen:

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19135520

  mukaan maitotuotteet haittaisivat mustikoiden antioksidanttien imeytymistä.

  Itselleni tämä on harmittava tieto, koska jugurtit, rahka ja marjat ovat kuuluneet jo pitemmän aikaa yhteen ruokavaliossani ja ovatpa vielä erittäin hyviäkin yhdessä, joten menevätkö marjat näin hukkaan?

  VastaaPoista
 4. Hei,

  Tutkimus on minulle tuttu. Näyttää tosiaan olevan mustikan antosyaanien imeytymisen vuoksi terveellisempää nauttia mustikat muulla tavoin, mutta itsekin myönnän, että marjat maistuvat luonnonjogurtin kanssa tosi hyviltä.

  VastaaPoista

Haluan säilyttää blogissani miellyttävän ilmapiirin. Eri mieltä saa olla, mutta töykeitä, halventavia tai jankkaavia kommentteja ei julkaista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...