20. syyskuuta 2012

Tutkimus: GMO-maissi lisää syövän muodostumista

Kaksivuotisessa tutkimuksessa GMO-maissi lisäsi kasvainten muodostumista rotilla. Kuvat ovat nyt puheena olevasta tutkimuksesta.

Ranskassa kohistaan uudesta kaksivuotisesta tutkimuksesta, jossa geneettisesti manipuloitu maissi on aiheuttanut syöpää rotille paljon useammin kuin tavallinen maissi. Tietoja geneettisesti manipuloidun maissin haitallisuudesta on saatu jo aiemmin: kirjoitin blogissani lyhyesti jo toissa vuonna siitä, että GMO-maissi on yhdistetty sisäelinvauroihin.

GMO:n haitat eivät ole akuutisti tärkeimpiä asioita kansanterveydessä. Pidän asian esillä pitämistä kuitenkin tärkeänä sen vuoksi, että tulevaisuuden uhkakuvat ovat aika ikäviä, jos GMO-ruoat päästetään Euroopan markkinoille. Viime aikoina on lisäksi ollut merkkejä siitä, että EU:n kanta GMO-ruokiin on ollut rakoilemassa. Nyt on tärkeää torjua näiden ruokien hivuttautuminen eurooppalaiseen maatalouteeen ja ruokahyllyillemme. Toivon erityisesti, että suomalaiset mepit ovat asiassa aktiivisia.

Lähteitä:

Petäistö H. Tutkimus: Geenimuunnellun maissin ja syövän välillä yhteys. MTV3 Uutiset.


Séralini G-E, et al. Long term toxicity of a Roundup herbicide and a Roundup-tolerant genetically modified maize. Food Chem Toxicol. 2012 Sept.


de Vendômois JS, et al. A Comparison of the Effects of Three GM Corn Varieties on Mammalian Health. Int J Biol Sci 2009; 5:706-726.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haluan säilyttää blogissani miellyttävän ilmapiirin. Eri mieltä saa olla, mutta töykeitä, halventavia tai jankkaavia kommentteja ei julkaista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...