21. tammikuuta 2009

Ulkonäköpaineita

Aamu-TV:ssä oli tänään puhetta ulkonäköpaineista opettajan ammatissa. Se toi mieleeni toisen unohdetun ihmisryhmän, jonka pitäisi kiinnittää paljon parempaa huomiota ulkonäköönsä nimittäin potilaat!

Lääkärien kohtaama potilasaineshan on usein hyvin epämiellyttävää lääkärin kannalta. Monet potilaista ovat sairaita, vanhoja, joskus jopa tyhmiäkin.

Rumia, lihavia, vanhoja ja sairaita potilaita on ihan liikaa. Kuka nyt jaksaisi niitä koko päivää katsella! Sairaidenkin kannattaisi hoitaa ensin itsensä terveeksi ennen kuin tulevat asettamaan lääkärin vakaville tartuntataudeille alttiiksi. On vakava työsuojelullinen ongelma, että lääkärit joutuvat työssään kohtaamaan prosentuaalisesti paljon useammin tarttuvia sairauksia kantavia potilaita kuin muissa akavalaisissa ammateissa toimivat. Akavan tulisikin mitä pikimmin jo tulevissa työehtosopimusneuvotteluissa puuttua asiaan.

Monet potilaat myös pukeutuvat huonosti tullessaan lääkäriin. Liian monella potilaalla on inhottava rikkinäinen tuulipuku ja vielä useampi käyttää yhä valkoisia urheilusukkia, vaikka Lenita Airisto jo vuosia sitten kiinnitti epäkohtaan asianmukaista huomiota.

On aivan selvää, että lääkärien ei ole miellyttävää joutua kohtaamaan jatkuvasti sellaisia epämiellyttäviä näkyjä kuin sairaita ja haisevia ja vanhoja potilaita. Myös lääkäri tarvitsee silmänruokaa itselleen eivätkä ainoastaan muut kansalaiset. Lääkäriliiton olisikin vaadittava, että lääkärien vastaanotoille taattaisiin minimäärä nuoria ja kauniita potilaita. Heistä vähintään kolmenkymmenen prosentin (30%) tulisi täyttää missimitat eli siis olla vähintään 172 cm pitkiä ja painoindeksiltään sopivia. Näiden potilaiden muotojen tulisi myös olla kohdallaan, ei siis A-kuppikokoisia potilaita eikä lyhytjalkaisia, kiitos!

En kuitenkaan ajattele lääkärien olevan niin pinnallisia, että he eläisivät pelkästään nuorten naisten kauniiden kehon muotojen ihailusta älkää kuvitelkokaan että aliarvioisin lääkäreitä! Siksi kiinnitänkin huomiota siihen, että potilaiden tulee pitää yllä sivistystasoaan. Jotta he voisivat asianmukaisesti viihdyttää lääkäreitä, heidän tulisi tuntea klassisen sivistyksen perusteet, osata vähintäänkin kreikan kielen alkeet, tuntea Shakesperen näytelmät ja osata Bellinin oopperoiden aariat. Myöskään purjehduksen ja hevospoolon asiantuntemus ei olisi pahitteeksi.

8 kommenttia:

 1. Tässä om asennetta! Kaunistukaa ihmiset, kaunistukaa.

  VastaaPoista
 2. Juuri näin! Luulisi terveyskeskuksenkin lääkäripulan helpottuvan.

  Kauneus, viisaus, totuus.

  t. Ylimuuli joka ei suinkaan täytä missimittoja mutta ymmärtää sentään hävetä sitä

  VastaaPoista
 3. Siis vainko mieslääkäreitä maailmassasi.. Kivahan olisi komeita miespotilaitakin katsella.

  VastaaPoista
 4. No juu... sehän oli tietysti aivan palturia koko juttu.

  VastaaPoista
 5. Voi ei, pitäis huomenna mennä lekuriin, mutta enpä taida kehdata :D

  VastaaPoista
 6. Elegia, ymmärrän täysin tunteesi. Mutta meikkaat vaan kauniisti ennen lääkäriin menoa, niin kyllä se siitä!

  VastaaPoista
 7. .. ja ihan oikeesti, kun on kipeänä, lääkäriin menossa, niin eihän minulla ole mielessä ulkonäölliset seikat, niin unohtuu meikkivoiteet ja poskipunat. Onneksi en sentään omista tuulipukua.
  ... sentään muistin hammaslääkäriin mennessä laittaa ripsivärin, huulipunat ja meikkivoiteet kun olisivat olleet poskella.
  ... siis minun on parannettava tapani, ja toivoa etten sairastu ennen kuin laihdun missinmittoihin.

  ... hymyilyttävä pakina!!!!! kiitos hymynaiheesta.

  VastaaPoista
 8. Kiitos, ritaHelinä. Kiva että pidit. :-)

  VastaaPoista

Haluan säilyttää blogissani miellyttävän ilmapiirin. Eri mieltä saa olla, mutta töykeitä, halventavia tai jankkaavia kommentteja ei julkaista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...