15. maaliskuuta 2009

Hauska parodia terveysasioista

NaturalNews.com on sivusto, joka käsittelee terveysasioita välillä melko poleemisellakin tavalla. Nyt sivustolla on julkaistu huvittava parodia (klikkaa lukeaksesi) siitä, miten jokainen meistä voi omaksua valtavirran ajatukset koskien terveyttä ja hyvää ravitsemusta. En ole kaikista jutun taustalla piilevistä olettamuksista täsmälleen samaa mieltä sivuston kanssa, mutta kirjoitus ravistelee mielestäni silti hyvällä tavalla sovinnaisia ajatuskulkuja. Suosittelen kaikille englanninkielentaitoisille lukijoilleni.

2 kommenttia:

 1. mitä on fosfokoliini ja mistä ruuista sitä saa? entä fosfoseriini?

  VastaaPoista
 2. Fosfokoliini ja fosfoseriini taitavat olla tohtori Matti Tolosen keksimiä yksinkertaistettuja nimityksiä fosfatidyylikoliinille ja fosfatidyyliseriinille. Ne ovat fosfolipidejä, rasva-aineita, jotka ovat glyserolin, rasvahappojen ja fosfaatin muodostamia yhdisteitä.

  Fosfolipidit ovat tärkeitä esimerkiksi solukalvojen toiminnalle. Solukalvojen fosfolipidejä voidaan muodostaa elimistössä ja siksi sanotaan, että ne eivät ole välttämättömiä elimistön toiminnalle. Niiden runsaammasta saannista voi silti olla hyötyä terveydelle.

  Fosfatidyylikoliinia on runsaimmin lesitiinissä, mutta melko runsaasti myös kananmunassa, pähkinöissä ja siemenissä. Fosfatidyyliseriiniä puolestaan on esimerkiksi makrillissa ja sardiineissa.

  Fosfatidyylikoliini saattaa parantaa maksan toimintaa, estää sappikiven muodostumista, parantaa muistia ja auttaa hermoston uusiutumista.

  Fosfatidyyliseriini puolestaan auttaa koginitiivisen tason säilyttämisessä varsinkin iäkkäillä, mutta siitä voi olla apua myös nuorempien aivotoiminnalle, etenkin jos kärsii stressistä tai esimerkiksi työtehtävät ovat älyllisesti vaativia.

  Fosfatidyyliseriiniä on ravintolisänäkin, mutta jo makrilli- tai sardiiniannoksista saatavina määrinä siitä on hyötyä.

  VastaaPoista

Haluan säilyttää blogissani miellyttävän ilmapiirin. Eri mieltä saa olla, mutta töykeitä, halventavia tai jankkaavia kommentteja ei julkaista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...