5. kesäkuuta 2009

Ihmeellinen elämä

Tässä Harvardin yliopistossa luodussa videossa kuvataan solunsisäistä elämää. Ainakin minua hämmästyttää se, että jokaisessa kehomme 60 biljoonasta solusta, jotka vieläpä ovat mielekkäästi eri tehtäviin erikoistuneita, on jatkuvasti käynnissä tällaisia täysin hallittuja prosesseja. Tämän verran siis luonnontieteilijät tietävät, mutta miten paljon onkaan vielä tietomme ulkopuolella. Elämän suurenmoinen järjestyneisyys on ihmeellistä. Ainakaan minä en pidä uskottavana, että se olisi syntynyt noppia ravistamalla.

7 kommenttia:

 1. Aivan mielettömän ihmeellisien kaunis, vaikuttava...tuli hyvin herkistynyt, kunnioitus kehoamme kohtaan..
  video on hyvin kaunis, kuin upea taideteos!1ja tuo musiikki vielä voimisti ja viritti, ainakin minut katsomaan...
  kiitos sinulle kun toit tämän!!!

  VastaaPoista
 2. En pidä uskottavana että on olemassa 'luoja', joka on ollut olemassa 'aina' tai joka on syntynyt noppia ravistamalla.

  VastaaPoista
 3. Edellä kirjoittamallani en olettanut mitään luoja-Jumalaa tai ikuisuutta. Lähinnä vain tarkoitin, että mielestäni monimutkaisen elämän mielekäs järjestyneisuus implikoi sitä, että organisoivan älyn täytyy olla kaiken taustalla.

  Mutta tämä on asia, josta en välitä lähteä kiistelemään. En nimittäin usko, että tämän taustalla olevan älyn olemassoloa voi osoittaa sen enempää oikeaksi kuin vääräksikään.

  VastaaPoista
 4. Hanne,

  Kiva kuulla, että pidit. Estetiikkansa puolesta ja erityisesti väreiltään video saattaa tietysti olla vahvasti taitelijan näkemystä edustava, mutta vaikuttava se oli minunkin mielestäni.

  VastaaPoista
 5. Kaikille, jotka pohtivat onko Jumala tämän koko luomakunnan takana, suosittelen tämän fyysikko Michio Kakun lyhyen videon katsomista. Video on englanninkielinen.

  VastaaPoista
 6. Niin - elämä kamppailee vääjäämätöntä voimaa eli ETROPIAA vastaa. Entropia tulee aina lopulta voittamaan, mutta kuinka elämä on sinnitellyt näinkin pitkään ja näin uskomattomilla saavutuksilla ! ?

  VastaaPoista
 7. Elämää voi tosiaan tarkastella myös informaation ja entropian välisenä kamppailuna. Mutta jos nähdään, että elämän ytimessä on tietoisuus, kuten fysiikan professori John Hagelin selvittää tässä videossa, niin elämä siinä muodossa tuskin koskaan katoaa. Tai mistä sitäkään tietää. ;-)

  VastaaPoista

Haluan säilyttää blogissani miellyttävän ilmapiirin. Eri mieltä saa olla, mutta töykeitä, halventavia tai jankkaavia kommentteja ei julkaista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...