28. helmikuuta 2010

Punaviinin ainesosa voi korvata aspiriinin sydäntä suojelevana aineena

Punaviinin sisältämä fytokemikaali resveratroli, jota myydään myös ravintolisänä, saattaa korvata aspiriinin sydäntä suojaavana aineena. Näin kertoo lääketieteellisiä uutisia julkaiseva Medical News Today -sivusto. Lue koko englanninkielinen juttu klikkaamalla tätä.

7 kommenttia:

 1. Millä voisi korvata punaviinin jos ei nauti alkoholin maistelusta, mutta haluaisi suojella sydäntään? Myöskään aspiriinin nappailu ei innostaisi...

  VastaaPoista
 2. Hei Eeva,

  Kiitos kysymyksestäsi. Sen voi korvata alkoholittomalla punaviinillä tai resveratroli-ravintolisillä (saa esimerkiksi hyvin varustetuista luontaistuotekaupoista). Resveratroli-ravintolisien käyttö tulee huomattavasti viiniä edullisemmaksi.

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Mistähän olisi kätevintä ja edullisinta hankkia Resveratrolia? Nettikauppa, vaiko tavallinen luontaistuoteputiikki?

  VastaaPoista
 4. Hei Eeva,

  Varmaankin edullisimin saat resveratrolia jostain ulkomaisesta nettikaupasta. Sen sijaan suomalaisten nettikauppojen ja luontaistuotekauppojen hintojen välillä ei liene paljon eroa (en ole tarkistanut). Valmistemerkkien välisiä eroja en tunne, koska en ole itse resveratrolia käyttänyt, vaikka sitä ihan hyvänä pidänkin.

  VastaaPoista
 5. Hei Juhana, mitä mieltä olet tästä: http://www.mtv3.fi/uutiset/ilmiot.shtml/arkistot/ilmiot/2010/03/1074177

  Kohtuullisina määrinä nautittu punaviini auttaa tuoreen yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan keski-ikäisiä ja sitä vanhempia naisia painonhallinnassa. 19 000 naista 13 vuoden ajan seurannut tutkimusryhmä havaitsi, että naisista ne, jotka joivat viiniä enintään 3 desilitraa päivässä, lihoivat vuosien varrella vähiten. Eniten kiloja kertyi puolestaan niille tutkituille, jotka kuluttivat alkoholia vähiten.

  VastaaPoista
 6. Hei Nuorallatanssija,

  Pitäisi lukea koko tutkimusteksti, jotta tulosta voisi luotettavasti arvioida. Sitä en ole vielä tehnyt. Itse epäilen, että punaviiniä nauttineiden elämäntavat ovat olleet muutenkin terveellisempiä. Voi siis olla, että tulos ei ole punaviinin ansiota.

  VastaaPoista
 7. Arvostan tutkimista ennen hutkimista :)

  VastaaPoista

Haluan säilyttää blogissani miellyttävän ilmapiirin. Eri mieltä saa olla, mutta töykeitä, halventavia tai jankkaavia kommentteja ei julkaista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...