26. maaliskuuta 2008

Tutkimus: masennuslääkkeistä selvää hyötyä vain vakavimmin masentuneille

Masennuslääkkeistä on selvästi plaseboa enemmän hyötyä vain niille potilaille, jotka ovat lääkitystä aloitettaessa kaikkein vakavimmin masentuneita. Näin kertoo viime kuussa julkaistu meta-analyysi (tutkimusten tutkimus). Ottaen huomioon vielä masennuslääkkeiden mahdolliset haittavaikutukset sekä sen, että niiden käytön lopettaminen on monille vaikeaa, tulisikin panostaa enemmän vaihtoehtoisiin hoitotapoihin, kuten terapioihin, liikuntaan, mäkikuismaan ja kalaöljyihin (E-EPA 1 g/ päivä).

Lähteet:

Kirsch I et al. Initial severity and antidepressant benefits: a meta-analysis of data submitted to the Food and Drug Administration. PLoS Med. 2008 Feb;5(2):e45.

Science News Online.

6 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisia aiheita sinulla täällä blogissasi! Täytyy alkaa lukemaan!

  VastaaPoista
 2. Kiitos. Ja kommentitkin ovat tervetulleita. :-)

  VastaaPoista
 3. Sain linkin sivustasi esikoiseltani, kun kirjoitit verenpaineesta,joka tuppaa aina välillä kohoamaan. Mielenkiintoisia tekstejä!

  VastaaPoista
 4. Kiitos, minä puolestani pidän sinun Sivullisen askeleita -blogistasi. :-)

  VastaaPoista
 5. Ihan aiheen vierestä: olipa merkillistä löytää täältä tuttu (tosin muistan sinut eri etunimellä)! Onpa hauskaa nähdä, että sentään toinen meistä tekee nykyään edes suurin piirtein sitä, mitä 2001-2002 opiskeli... :) Pitäisipä kahlata blogisi läpi, arvaan sen sisältävän oikein mielenkiintoisia juttuja.

  Ja aiheesta: luulenpa olevani tutkimuksen kanssa samaa mieltä.

  Lempeitä myötätuulia ja aurinkoa elämääsi!

  VastaaPoista
 6. Kiitos, Hehkuvainen. Pidetään yhteyttä, ja hyviä vointeja myös sinulle! :-)

  VastaaPoista

Haluan säilyttää blogissani miellyttävän ilmapiirin. Eri mieltä saa olla, mutta töykeitä, halventavia tai jankkaavia kommentteja ei julkaista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...