10. joulukuuta 2008

Iso osa amerikkalaisista käyttää luontaishoitoja

Vaihtoehtohoidot pysyvät suosittuina Yhdysvalloissa. 38 prosenttia amerikkalaisista aikuisista käyttää erilaisia täydentäviä ja vaihtoehtoisia hoitomuotoja, kertoo YLE uutiset. Uutisen mukaan vaihtoehtoisten hoitomuotojen suosio on pysynyt melko vakaana vuodesta 2002, jolloin niiden käyttöä tutkittiin ensimmäisen kerran. "Meditaatioon, joogaan ja erilaisiin hengitystekniikoihin liittyvien hoitojen käyttäminen on kuitenkin lisääntynyt selvästi. Luontaistuotteita sanoi viime vuonna käyttävänsä vajaat 20 prosenttia aikuisista."

En ole nähnyt vastaavia tutkimustuloksia Suomesta, mutta arvelisin luontaistuotteiden ja vaihtoehtohoitojen käytön likimain samansuuruiseksi kuin Yhdysvalloissa. Samaan aikaan näiden hoitojen vastaista ideologista asennetta on näkynyt julkisuudessa paljon, ja luontaishoidot yritetään painaa yhä ahtaammalle. Erityisesti tietyt lääkärikunnan edustajat ovat esittäneet vaihtoehtohoitojen vastaisia näkemyksiä, jotka kertovat usein esittäjiensä ennakkoluuloisuudesta ja tietämättömyydestä.

Oma näkemykseni on, että kun näinkin suuri osa kansasta kokee vaihtoehtoiset ja luontaishoidot omalla kohdallaan tarpeellisiksi, olisi paikallaan hyväksyä nämä hoidot osana sitä yhteiskuntaa, jossa elämme. Olisi myös hyvä, jos tavanomaisia lääketieteellisiä hoitoja ja luontaishoitoja ei nähtäisi toistensa vastakohtina, vaan menetelminä, jotka voivat luontevasti täydentää toinen toisiaan. Esimerkiksi Kiinassa ja Japanissa perinteisiä hoitomuotoja käytetään usein länsimaisen lääketieteen rinnalla, ja hyvin tuloksin.


2 kommenttia:

  1. Olen samaa mieltä siitä ,että vaihtoehtoisten ja konventionaalisten hoitojen tulee täydentää toisiaan.Sääli, ettei Kela Suomessa hyväksy noita hoitoja korvauspiiriinsä.
    Esim. täällä Israelissa on pakollinen terveysvakuutus, 4 sairaskassaa,josta valita, ja nämä kassat tarjoavat myös vaihtoehtoisia hoitoja edullisesti.

    VastaaPoista
  2. Kiitos lisätiedoista, Yaelian. Olen myös sitä mieltä, että osasta vaihtoehtohoitoja tulisi saada Kela-korvausta — ainakin sellaisista, joiden tehosta on näyttöä. Sellaisia ovat esimerkiksi kalaöljyt sydäntautien hoidossa, kalevalainen jäsenkorjaus alaselkävaivoissa tai akupunktio migreenissä.

    VastaaPoista

Haluan säilyttää blogissani miellyttävän ilmapiirin. Eri mieltä saa olla, mutta töykeitä, halventavia tai jankkaavia kommentteja ei julkaista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...