5. marraskuuta 2009

Lääkäri kauhistelee D-vitamiinivajetta

Iisalmelaislääkäri kauhistelee suomalaisten D-vitamiinivajetta, kertoo YLE Uutiset tänään.

"Iisalmelaislääkäri Hannu Vierola on työnsä kautta päätynyt tutkimaan potilaidensa D-vitamiinin määriä. Tulokset ovat olleet hälyttäviä, esimerkiksi 15-vuotiaista tytöistä joka viides on lähestulkoon riisitaudin partaalla. D-vitamiinin vajaus koskee kuitenkin myös kaikkia muita ikäluokkia ja molempia sukupuolia. Kriisiryhmiä ovat nuoret ja vanhukset sekä laktoosi-intoleranssia ja keliakiaa potevat."

Lue koko uutinen klikkaamalla tätä.

8 kommenttia:

 1. Olen puhunut oppilailleni terveystiedossa tästä...

  Kävin ostamassa apteekista D-vit purutabletteja...
  Farmaseutti sanoi että voi hyvillä mielein ottaa vaikka 4 kertainen määrä suomalaisiin suosituksiin päivässä...

  VastaaPoista
 2. Sehän on hyvä kuulla, että jotkut farmaseutitkin suosittelevat hyväntasoisia määriä.

  VastaaPoista
 3. Itse kävin ostamassa D-vitamiineja eilen, ja kolmesta apteekista, joissa kävin oli Vidan D-vitamiinit loppu (ovat halvinta mitä löytyi noiden apteekkien valikoimista). Bioteekin Teho D Plussaa, mutta nyt tuli budjetti vastaan.

  VastaaPoista
 4. Suomessa D-vitamiinivalmisteista nyhdetään todella älyttömiä hintoja.

  Monet suomalaiset ovatkin ostaneet D-vitamiinia iHerb-nettikaupasta. Siellä hinnat ovat huomattavan halpoja, eivätkä ne kuulemma ole jääneet tulliin. En tiedä iHerbin myymien valmisteiden laadusta, mutta tuskin niissä mitään ongelmaa on.

  VastaaPoista
 5. Niin siis mun kommentin pointti oli kai se, että vaikuttaisi siltä, että erinäisten tahojen ahkera asiasta puhuminen on tuottanut tulosta ja joku muukin kuin minä on ollut nappikaupoilla.

  Tällaista se on kun tekee työajalla kaikkea ylimääräistä.

  VastaaPoista
 6. Joo, ymmärsin. :-) Oletan silti, että tuosta iHerb-vinkistäkin oli hyötyä jollekulle.

  VastaaPoista
 7. Minusta hieno asia, että tämä D-vitamiinikeskustelu on noussut pinnalle. Työpaikalla yhä useampi ystävistäni on tunnustanut aloittaneensa D-vitamiinin nauttimisen vastustuskyvyn ylläpitämiseksi.

  Kiitos Juhana! : )

  VastaaPoista
 8. Kiitos, Verna. :-)

  Monet ovat tosiaan aloittaneet D-vitamiinin käytön. Seuraava askel on saada perille se, että virallisesti suositellut D-vitamiinimäärät eivät riitä.

  VastaaPoista

Haluan säilyttää blogissani miellyttävän ilmapiirin. Eri mieltä saa olla, mutta töykeitä, halventavia tai jankkaavia kommentteja ei julkaista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...