18. marraskuuta 2009

Meditaatio voi lähes puolittaa sydänkuolleisuuden

Yhdysvaltain Sydänliiton kokouksessa julkistettujen tulosten mukaan sydänsairailla, jotka harrastavat meditaatiota säännöllisesti, voi olla huomattavasti pienempi kuolemanriski.

Noin kahtasataa amerikkalaista oli pyydetty joko tekemään elämäntapamuutoksia tai meditoimaan 20 minuutin ajan kahdesti päivässä. Yhdeksän vuoden seurannan jälkeen meditaatioryhmän yhdistetty kuolemantapausten, sydänkohtausten ja aivohalvausten määrä oli 47 prosenttia alempi, BBC:n uutiset kertovat.

Osaltaan tuloksia selittää se, että vain harvat elämäntapamuutosten ryhmään kuuluneista pystyivät pysyvästi muuttamaan elintapojaan. Sen sijaan meditaatioryhmään kuuluneista 80 prosenttia mietiskeli ainakin kerran päivässä vielä yhdeksän vuoden jälkeenkin.

Lähde:

Meditation 'eases heart disease'. BBC News.

4 kommenttia:

 1. hienoa, kun tutkitaan näitä juttuja...voi kertoa faktatietoa haluaville tutkimusten tuloksia ja yleensä että on tieteellisesti tutkittu...eikä vian hutkittu..

  Kivaa päivää sulle!!!!

  VastaaPoista
 2. Ihmettelen sitä, että meditaatio aina linkitetään itämaisiin uskontoihin.
  Kristilliseen meditaatioon voi tutustua alla olevasta linkistä:


  http://www.ways-of-christ.com/fi/m.htm

  VastaaPoista
 3. Kiitos hyvästä lisäyksestä, Anna.

  Ihmettelemäsi seikka johtuu käsitykseni mukaan siitä, että uskonpuhdistuksen myötä kilvoittelu hävisi lähes kokonaan protestanttisesta perinteestä. Kun alettiin ajatella, että pelastus tapahtuu yksin armosta, yksityiselle hengelliselle harjoitukselle ei jäänyt oikein sijaa.

  Mielestäni kristillistä rukousmietiskelyä paremmin itäistä meditaatiota vastaa kristillisessä perinteessä kontemplaatio (sisäinen katselu), sillä vasta siinä saavutetaan sellainen hiljaisuuden taso, joka vastaa idän uskontojen meditaatiota.

  Meditaatiota voi hyvin myös harjoittaa täysin uskonnottomista lähtökohdista. Onhan siinä olennaista vain täydellinen hiljentyminen.

  VastaaPoista

Haluan säilyttää blogissani miellyttävän ilmapiirin. Eri mieltä saa olla, mutta töykeitä, halventavia tai jankkaavia kommentteja ei julkaista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...