11. joulukuuta 2009

Sikainfluenssa kausi-influenssaa lievempi

"H1N1 kausi-flunssaa lievempi", otsikoi suomalainen Poliklinikka.fi-sivusto tuoreeseen tutkimukseen viitaten.

"PLoS Medicine -lehdessä julkaistussa tuoreessa tutkimuksessa tutkijat arvioivat, että sikainfluenssakuolemia tulee olemaan Yhdysvalloissa 7 800—29 000 välillä. Jonkinlaisen kuvan tilanteesta saa siitä, kun vertaa lukuja tavalliseen kausi-influenssaan.

Vuosittain kausi-influenssaan kuolee Amerikassa peräti 36 000 ihmistä ja 200 000 joutuu sairaalahoitoon, joten ainakin tähän mennessä näyttää siltä, että sikainfluenssa on jäämässä kausi-influenssaa lievemmäksi."

Suomen Lääkärilehti puolestaan kertoo etusivullaan julkaisemassa uutisessa WHO:n pandemiajulistuksen riippumattomuutta epäiltävän.

Lue lisää:

H1N1 kausi-flunssaa lievempi. Poliklinikka.fi

Pandemiajulistuksen riippumattomuutta epäillään. Suomen Lääkärilehti

8 kommenttia:

 1. Ja suomessa rokotettiin hullunlailla ja ihmisiä pidettiin hysterian vallassa kadulla jonoissa !!! Onneksi en ole ottanut turhaa rokotusta ja en aio ottaa !!!

  VastaaPoista
 2. Hei Leo,

  Tässä asiassa olemme samaa mieltä. Riskiryhmäläisiä lukuunottamatta pidän rokotteen ottamista turhana. Rokotteen ottaminen voi olla jopa haitallista, koska se voi lisätä myöhempien vuosien influenssariskiä, mihin tämä tutkimus viittaa.

  VastaaPoista
 3. Hehee!
  Ei voi muutaku naureskella, kaiken jälkeen. Voi meitä.

  VastaaPoista
 4. Yksittäisen rokotuksen haitallisuudesta en tuon Juhanan linkkaaman perusteella olisi kovin varma. Tuossa simuloitiin sitä että ottaisi rokotteen koko elämänsä ajan vuosittain: "Various scenarios of repeated influenza vaccination were then simulated."
  Itse tutkimusta en päässyt lukemaan, mutta tasosta voi kertoa se että tietokannan mukaan tutkimusta ei ole referoitu.

  Monta kuolonuhria tai hengityskonehoitoa enemmän olisi pitänyt vielä tulla, jotta rokote olisi mielestänne ollut tarpeellinen?

  VastaaPoista
 5. "Repeated influenza vaccination" ei ole sama kuin koko elämänsä ajan.

  Ymmärtääkseni taustalla on se, että sairastettu influessa parantaa immuniteettia seuraavien vuosien influenssoja vastaan paremmin kuin rokote, koska luonnollisesti hankittu immuniteetti on parempi kuin rokotteen antama kapea suoja.

  "Monta kuolonuhria tai hengityskonehoitoa enemmän olisi pitänyt vielä tulla, jotta rokote olisi mielestänne ollut tarpeellinen?"

  Sen tiedon perusteeella, mitä minulla on influenssarokotteista, minulla ei ole mitään syytä olettaa, että se vähentäisi lainkaan kuolleisuutta. Toistaiseksihan ei ole olemassa mitään tutkimusnäyttöä siitä, että sikainfluenssarokote vähentäisi kuolleisuutta.

  VastaaPoista
 6. Tässä ScienceDailyn tavallisia influenssarokotteita koskeva uutinen Flu Shot Does Not Reduce Risk Of Death, Research Show. Uutinen siis kertoo, että influenssarokotteiden ei ole osoitettu vähentävän kuolleisuutta, vaikka aiemmin niin luultiinkin.

  VastaaPoista
 7. Aika turha tuo rokote onpi terveiden ihmisten kohdalla jotka pitävät hyvää huolta hygieniasta ja vastustuskyvystään. Eniten minua kyllä harmittaa kuin ihmisille ei viralliset tahot kerro juurikaan muusta kuin rokotteesta ja sitä sitten jauhetaan mediassa mahdollisimman paljon. Loppujen lopuksi kukaan ei tietääkseni edes kuollut itse possuinfluenssaan vaan jälkisairauksiin ja taustalla oli aina pitkäaikaissairaus. Monet sairastuivat rokotteen jälkivaikutuksen takia useaksi päiväksi, jotkut jopa viikoksi eikä voi muuta kuin arvailla pitkäaikaisvaikutuksia.. Tehtiinkö tässä terveistä ihmisistä sairaita ihan vain rahan takia?

  VastaaPoista
 8. Lainattu "Flu Shot Does Not Reduce Risk Of Death, Research Show." tutkimus kattoi 700 tutkittavaa. Aika vähän. Ei mikään ihme, että statistisesti merkittäviä tuloksia ei havaittu.

  Seuraavassa tutkimus 260000'llä ja tulos osoittaa kuolleisuuden alenevan. Influenza vaccination and mortality: prospective cohort study of the elderly in a large geographical area.
  http://erj.ersjournals.com/cgi/content/short/30/3/414#otherarticles

  Edellistä lainasi myös: "Influenza Vaccination and Mortality: Differentiating Vaccine Effects From Bias." Tuossa on tutkittu erikseen erilaisia yli 65 v riskiryhmiä. ja tulos edelleen, että rokotus vähentää kuolleisuutta vaikkakaan ei yhtä paljon kuin aiemmin on oletettu.

  VastaaPoista

Haluan säilyttää blogissani miellyttävän ilmapiirin. Eri mieltä saa olla, mutta töykeitä, halventavia tai jankkaavia kommentteja ei julkaista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...