10. joulukuuta 2009

Virallinen suhtautuminen vitamiineihin muuttumassa

Virallisissa suosituksissa eri puolilla maailmaa on yleisesti asennoiduttu vitamiineihin niin, että ne tulee saada ruokavaliosta. Näin Suomessakin. Suhtautuminen on nyt muuttumassa ainakin Yhdysvalloissa.

Maan ruoka- ja elintarviketurvallisuusvirasto FDA on kuluttajia varten laatimassaan ohjeessa katsonut, että vitamiinilisät voivat olla hyödyllisiä ja että on monia hyviä syitä, joiden vuoksi niiden käyttöä kannattaa harkita.

"Ravintolisät voivat olla hyödyllisiä, kun ne täyttävät jonkin tietyn tunnistetun ravintoainetarpeen, jota ei voida täyttää ruoalla", sanoi FDA:n ravintolisistä vastaavan osaston johtaja Barbara Schneeman.

FDA:n kannanotto osoittaa muutosta virallisessa suhtautumisessa. Pohjoismaiset viranomaiset ovat perinteisesti seuranneet Yhdysvaltoja. Siten voi ounastella, että suhtautuminen lisävitamiinien ja ravintolisien perusteltuun käyttöön tulee vähitellen muuttumaan myös Suomessa.

Lähde:

Vitamins can be useful, says FDA. NutraIngredients-USA.

2 kommenttia:

 1. Tervehdys Juhana!
  Sinä tunnut tietävän näistä kolesterolijutuista. Isälläni on korkea kolesteroli ja syönyt kolesterolilääkkeitä, jotka lopetti muutama kuukausi sitten. Hän vaihtoi lääkkeet näihin luonnollisempiin ravintolisiin ja teki lisäksi ruokavaliorempan. Lisäsi hyviä rasvoja, jätti einekset vähemmälle jne. Tosin hän polttaa tupakkaa, eikä suostu vielä luopumaan siitä. Mitä mieltä olet näistä alla olevista valmisteista, joita hän syö mainitun määrän joka päivä? Olisi kiva kuulla sinun mielipiteesi:)


  - 2 TBL FOSFOKOLIINI
  -1 TBL SYTRINOL
  -1 TBL MODOCHOL
  -1 TBL EMGESAN
  - 1 BIO-QINON Q10
  - 1 BIO-ANTIOXIDANT
  - D-vitamiini 60mikroa

  VastaaPoista
 2. Hei Anna,

  Valitettavasti en voi antaa yksilöllisiä hoito-ohjeita netissä. Voin vain suositella Ravintoa sydämelle -kirjaani, jonka olen kirjoittanut isäsikin kaltaisia ihmisiä varten. Siinä on hyvin monenlaisia keinoja kolesterolin alentamiseksi ja sen rinnalla kerron monista muistakin tavoista alentaa sydäntautiriskiä.

  VastaaPoista

Haluan säilyttää blogissani miellyttävän ilmapiirin. Eri mieltä saa olla, mutta töykeitä, halventavia tai jankkaavia kommentteja ei julkaista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...