21. toukokuuta 2009

Punaviinin sisältämä resveratroli saattaa pidentää elinikää

Katso englanninkielinen video siitä, miten punaviinin sisältämä resveratroli saattaa pidentää elinikää.Lisätietoa:

Low-dose resveratrol may slow ageing: for mice at least. NutraIngredients.

7 kommenttia:

 1. Hei

  Olen törmännyt Resveratroliin englanninkielisissä tiedeuutisissa jo muutama vuosi sitten. Lupaavalta näyttää ja otan itse Biotivian tuote Transmax, eli 500 mg päivässä.

  Ymmärtääkseni Resveratrol ei pidennä kuitenkaan maksimielinikäodotetta ainakaan hiireissä. Resveratrol auttaa "vaan" saavuttaa sitä maksimiä ja siten nostaa elinikäodotetta.

  Ainoa hiireissä maksimielinikäodotetta nostava keino on ns CR (calory reduction) eli vähäkalorinen ruokavalio.

  t. Rolf

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista, Rolle. Olet oikeassa siinä, että resveratrolista on puhuttu jo muutamien vuosien ajan. Tiedot ovat vain lähinnä täsmentyneet viime aikoina.

  Kalorien rajoittaminen on sinänsä mielenkiintoinen lähestymistapa. Olen toistaiseksi pidättynyt kirjoittamasta siitä, koska syömishäiriöitä on niin paljon ja asiaan liittyy sen vuoksi paljon väärinymmärtämisen mahdollisuuksia. Ehkä onkin siksi parempi, että asianharrastajat etsivät siitä tietoa ominpäin.

  VastaaPoista
 3. Minä opettelin tuon vaikean resveratroli-sanan kirjasta Ruokavalio ja syöpä. Ja juon lasillisen punaviiniä syövän uusimisen estoon joka ilta.... hmm.. joskus menee kyllä kaksikin. Enemmästä kuulemma rupeaa olemaan jo haittaa.

  Hyvä blogi sinulla, olen pidemmän aikaa jo seuraillut, ja olin iloinen kun tauon jälkeen jälleen jatkoit, kiitos !

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentista ja tunnustuksesta, Kristiina. :-)

  Kaksi punaviinilasillista voi naisille olla jo optimia ajatellen liikaa. Verrattuna yhteen, kaksi lasillista saattaa jo hieman kasvattaa rintasyöpäriskiä.

  Eräs mahdollisuus alkoholinsaannin rajoittamiseksi olisi se, että tavallisen punaviinin lisäksi juotaisiin myös alkoholintonta.

  VastaaPoista
 5. Kun punaviini mainitaan näissä yhteyksissä tarkoitetaanko silloin nimenomaan että myös alkoholi kuuluu kuvaan? muutenhan puhuttaisiin ensisijassa viinirypäleistä?

  VastaaPoista
 6. "Biotivian tuote Transmax"

  - vaikuttaa törkeän kalliilta. tuosta tulee hinnaksi edullisimmallakin pakkauskoolla 1.3€ päivässä. Toki on riski että olen jotenkin väärinymmärtänyt ko pakkauskoot.
  Transmax 60 V-Cap 5+ €63.75 = 60kapselin purkki ostettuna viiden kpl erissä antaa hinnaksi 63.75€.
  http://www.biotivia.com/transmaxresveratrol.html


  Resveratoli kun ei tietenkään ole ainut lisä"ravinne" mitä käyttää päivittäin. Proteiinit, vitamiinit, omegat, kalsiumlisät ym.

  Alkaa tulla hintaa aamiaiselle eikä näistä vielä edes maha täyty ;)

  VastaaPoista
 7. Saan punaviini lasin hinnaksi abaut 70c näillä spekseillä.
  Halvimmat laatikkoviinit maksavat ~16€, laatikosta saa abaut 24 lasillista. Kuukausikulu 20€.

  Jos ottaa punaviinin käyttöön tälläisessä laajuudessa niin kandee katsoa tehomaatalousmaiden ulkopuolisia viinejä sillä viime vuonna esim tutkimusten mukaan erilaisia myrkkyjäämiä oli näissä eniten.

  VastaaPoista

Haluan säilyttää blogissani miellyttävän ilmapiirin. Eri mieltä saa olla, mutta töykeitä, halventavia tai jankkaavia kommentteja ei julkaista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...