8. lokakuuta 2009

Sikainfluenssan massarokotuksia kritisoidaan


Ruotsin TV:n englanninkielisessä haastattelussa Cochrane-instituutin epidemiologi Tom Jefferson kritisoi sikainfluessa-hysteriaa ja epäilee massarokotusten mielekkyyttä.


Jefferson itse yrittää ehkäistä sikainfluenssaa usein tapahtuvalla käsienpesulla ja pitämällä etäisyyttä ihmisiin. Mutta onko sekään tässä vaiheessa järkevää? Asiantuntijathan ovat olleet sillä kannalla, että sikainfluenssa on ensimmäisessä aallossaan vaarattomin. Tällöin olisi järkevää sairastaa sikainfluenssa aikaisin, jolloin viruksen vaarallisempia muotoja vastaan olisi ehtinyt kehittyä immuniteetti.


Pari Tom Jeffersonin aiempaa haastattelua:

8 kommenttia:

 1. Hei Juhana!

  Ja aivan ensimmäiseksi haluan kiittää tästä loistavasta blogista!

  Olen itse ollut aivan samoilla linjoilla tuon rokotushysterian suhteen. Meidän perheessämme yhtä riskiryhmään kuuluvaa lukuunottamatta ei sikaflunssarokotetta oteta. Olen ajatellut tuon asian itsekin juuri noin, että ensimmäisen aallon lievä muoto tuokoon vastustuskykyä seuraavalle.

  Enkä missään nimessä vastusta yleisellä tasolla rokottamista, sillä suurin osa rokotteista on ollut käytössä hyvin pitkään ja ovat näin ollen turvallisempia kuin nämä uusia tauteja vastaan kehitetyt rokotteet.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Verna!

  Olen aivan samaa mieltä. Riskiryhmät ovat myös asia erikseen.

  VastaaPoista
 3. Ruotsissa uutisen mukaan sikainfluenssan leviäminen on pysähtynyt tavallisiin flunssiin -kuulemma nenällä ei voi samaan aikaan olla kahta virusta?

  Meidän perhe selvisi sikaiistä paljon vähemmällä kuin toissa talven A-viruksesta. Tuo pandemian määritelmän muutos saa epäilemään koko kohua lääkefirmojen markkinatempuksi.

  VastaaPoista
 4. Sellaisia epäilyksiä tosiaan herää.

  VastaaPoista
 5. Jos oikeasti haluaa pitää noi flunssat poissa/minimalisina niin kannattaa panostaa sen ennaltaehkäisyyn eikä haittavaikutuksien paikkaamiseen. Eli kyse on tietysti siitä että vastustuskykyyn pitäisi panostaa. Rokotteet kun eivät paranna tätä eivätkä edes estä vaan korkeintaan lievittää parilla päivällä. Ongelmana tässä on kummiskin se että rokotteen mukana saattaa todennäköisesti tulla sivuvaikutuksia ja jopa halvaantumisia on ilmennyt jenkeissä. Rokotteen tekijät eivät itsekkään halua ottaa sitä saatika suositelle perheenjäsenilleen/kavereilleen joka kertookin jo kaiken olennaisen..

  VastaaPoista
 6. Olet aivan oikeassa siinä, että immuniteettia on hyvä kohentaa parantamalla elämäntapoja. Immuniteettia voi parantaa esimerkiksi pitämällä huolta D-vitamiinin ja C-vitamiinin riittävästä saannista, harrastamalla kohtuullisesti liikuntaa, nukkumalla riittävästi, välttämällä runsasta sokerin käyttöä ja tupakoimattomuudella.

  VastaaPoista
 7. Mahtava löytö tämä blogi!Linkitinkin tämän,että löydän tänne varmasti uudestaan.
  Omassa blogissani ei niinkään käsitellä näin terveellisiä asioita ; ) ja onkin käynyt mielessä mitä ne kaikki väriaineet ym. käyttämäni vaikuttavat.Tietoa ei niistä ole.

  Samoja ajatuksia on mielessä ollut nöf-nöf-taudin suhteen.

  VastaaPoista
 8. Kiitos paljon, Miiuska, ja tervetuloa vierailemaan uudestaankin!

  VastaaPoista

Haluan säilyttää blogissani miellyttävän ilmapiirin. Eri mieltä saa olla, mutta töykeitä, halventavia tai jankkaavia kommentteja ei julkaista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...