23. lokakuuta 2007

Männynkuoriuute parantaa veren virtaamista verisuonissa

Männynkuoriuutteen on havaittu parantavan veren virtaamista verisuonissa. Ranskalaisen rannikkomännyn kuoresta tehty uute, Pycnogenol, lisäsi typpioksidin (NO) muodostumista verisuonissa. Sen seurauksena veren virtaaminen verisuonissa parani uutetta saaneilla 42 prosentilla. Asiat havaittiin pienessä ja lyhytkestoisessa tutkimuksessa, josta kerrotaan uutisartikkelissa.

Lisääntynyt typpioksidin tuotanto johtaa verisuonten sileälihassolujen rentoutumiseen, mikä alentaa verenpainetta. Lisäksi rannikkomännyn kuoriuutteen on todettu vähentävän verihiutaleiden kasaantumistaipumusta. Siten valmiste voi vähentää veritulppien, sydäninfarktien ja aivohalvausten riskiä.

Myös suomalaisen männyn kuoresta tehdyllä uutteella saattaa olla samanlaisia vaikutuksia. Sekä Pycnogenolia että suomalaista myös mustikkaa sisältävää Flavantia myydään luontaistuotekaupoissa. Verenohennuslääkkeitä käyttävien on syytä keskustella lääkärin kanssa ennen tuotteiden käyttöä.

2 kommenttia:

  1. Joitakin vuosia sitten säärissäni oli sitkeä ihottuma. Luontaistuotekaupan myyjä ehdotti männynkuoriuutejuomaa ja se tosiaankin paransi ihottuman.

    VastaaPoista
  2. Sehän mielenkiintoista. En ollut tiennytkään, että männynkuoriuutteella voi olla tuollaisiakin vaikutuksia.

    VastaaPoista

Haluan säilyttää blogissani miellyttävän ilmapiirin. Eri mieltä saa olla, mutta töykeitä, halventavia tai jankkaavia kommentteja ei julkaista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...