18. lokakuuta 2007

Uutta tietoa valkosipulin terveellisyydestä verisuonistolle

Valkosipulin on jo pitkään tiedetty olevan sydämelle ja verisuonille terveellinen ruoka-aine. Uudessa tutkimuksessa on nyt havaittu, että valkosipulin syöminen rentouttaa verisuonia. Se tapahtuu siten, että valkosipulin yhdisteet ovat vuorovaikutuksessa punasolujen kanssa. Siten muodostuu pieniä määriä rikkivetyä (H2S), joka rentouttaa verisuonten seinämien sileälihassoluja. Sen seurauksena verenpaine alenee.

Tutkimusta johtanut professori David Kraus totesi lisäksi, että valkosipulin yhdisteet ehkäisevät verihiutaleiden yhteenliimaantumista, mikä voi ehkäistä sydänkohtauksen tai aivohalvauksen riskiä. Lisäksi valkosipuli hidastaa syövän kasvua ja monien muiden sairauksien etenemistä.

Koko asiaa käsittelevä englanninkielinen uutisartikkeli on luettavissa Science Dailystä.

Murskaa valkosipuli ennen ruoanlaittoa

Valkosipulin murskaaminen ja sen jättäminen seisomaan kymmeneksi minuutiksi ennen ruoanvalmistusta säilyttää aika hyvin valkosipulin veritulppaa ehkäisevät vaikutukset kunhan keittoaika ei ylitä kuutta minuuttia. Mutta kun murskaamatonta valkosipulia käytetään kuumentamalla valmistetussa ruoassa, sen vastaavat terveysvaikutukset menetetään jo kuudessa minuutissa lähes täysin, kuten tämän vuoden alussa julkaistu tutkimus kertoo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haluan säilyttää blogissani miellyttävän ilmapiirin. Eri mieltä saa olla, mutta töykeitä, halventavia tai jankkaavia kommentteja ei julkaista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...