17. joulukuuta 2007

A1/A2-maitokysymys aiotaan selvittää perusteellisesti Uudessa-Seelannissa

Olen aiemmin tässä blogissa kirjoittanut A1-beetakaseiinia sisältävän maidon mahdollisista haitoista. Kysymyshän on ollut erityisen kuuma Uudessa-Seelannissa, ja vaikuttaa siltä, että asiaan suhtaudutaan siellä vakavasti. Nyt nimittäin maan ruokaturvallisuudesta vastaava ministeri Lianne Dalziel on pannut alulle riippumattoman katsauksen tekemisen asiasta, kertoo sikäläinen Scoop-lehti. Katsauksen laatimista alkaa johtaa kansainvälinen ruokaturvallisuusasiantuntija tohtori Stuart Slorach.

Asiasta tehdään Uudessa-Seelannissa myös toinen katsaus, jossa perehdytään A1/A2-maitoon liittyviin tieteellisiin tutkimuksiin.

Kiitän ravintoblogini "Uuden-Seelannin avustajaa" asiaa koskevasta uutisvinkistä. :-)

2 kommenttia:

 1. Hei,

  Onko sinulla mitään uudempaa tietoa A1 / A2 -maidoista?

  VastaaPoista
 2. Hei Daniela,

  Viitaten blogikirjoitukseeni tohtori Stuart Slorach laati sittemmin oman selvityksensä, mutta koska hän ei pystynyt havaitsemaan syyseuraussuhdetta beetakasomorfiini-7:n ((BCM7) ja väitettyjen sairauksien välillä, hän suositteli Euroopan ruokaturvallisuusvirasto EFSAlle, että virallista riskiselvitystä ei ole tarpeen tehdä. Eli asia kuitattiin tällä erää sillä. En silti ihmettelisi, jos asia pulpahtaisi vielä joskus myöhemmin esille.

  http://www.nzfsa.govt.nz/publications/nzfsa-in-media/2009-03-food-tech-a1-a2-review.htm

  VastaaPoista

Haluan säilyttää blogissani miellyttävän ilmapiirin. Eri mieltä saa olla, mutta töykeitä, halventavia tai jankkaavia kommentteja ei julkaista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...