30. tammikuuta 2008

Artikkeli jota Helsingin Sanomat ei julkaissut

Kirjoitin jutun korkean kolesterolin ravitsemushoidoista Helsingin Sanomien Sunnuntaidebatti-artikkeliksi. Koska lehti ei kuitenkaan halunnut julkaista kirjoitusta, julkaisen sen nyt alla blogissani. Toivoisin, että onnistuisin herättämään asiasta laajempaa keskustelua tälläkin tavalla.
Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että julkaisemattomuus asettaa Helsingin Sanomien toimituspolitiikan outoon valoon. Viime sunnuntaina lehti julkaisi Sunnuntaidebatti-sivullaan artikkelin, jossa käsiteltiin jääkiekkoilija Jere Karalahden syyllisyyttä ja julkisuutta. Oliko se todella tärkeämpi aihe vai olisiko lehti nyt antanut hieman liikaa periksi iltapäivälehtimäiselle yleisön kosiskelulle?

8 kommenttia:

 1. Kirjoittamasi artikkeli taisi tulla huonoon saumaan. Jere on nyt mediasexympi kuin kolesteroli. Karalahti hakkasi Kolesterolin... tällä kertaa.

  VastaaPoista
 2. Hei Olematon,

  Käytin Karalahti-juttua vain esimerkkinä Helsingin Sanomien julkaisupolitiikasta. Juttuni raakattiin jo aiemmin.

  VastaaPoista
 3. Kolesterolilääkkeet on myös huomattava bisnes.

  VastaaPoista
 4. Hyvin kirjoitettu juttu. Ei pitäisi olla ainakaan mitään journalistista syytä jättää julkaisematta artikkelia.

  Ristikkäiset taloudelliset intressit voivat olla yksi syy jutun hylkäämiseen. Sanoma Osakeyhtiön hallituksen puheenjohtaja Hannu Syrjänen istuu myös lääketehdas Orionin hallituksessa. Orion puolestaan valmistaa esimerkiksi kolesterolilääke Lovacolia.

  VastaaPoista
 5. Sekin on mahdollista. Todennäköisempänä syynä pidän aseman puutettani. Helsingin Sanomat on julkaissut Sunnuntaidebatti-artikkeleita lähes poikkeuksetta vain establishmentin edustajilta.

  VastaaPoista
 6. Hyvä teksti ja olisi kyllä toivonut että HS sen vielä julkaisi...

  Kuten mirka sanoi, kolesterolilääkitys on iso business on medikalisoituneessa maailmassa ja maalaisjärkeen käyvältä tuntuisi, että ensisijaisesti asiaan voisi ruokavaliolla vaikuttaa.

  -gs

  VastaaPoista
 7. Piti vielä sanomani, että mielenkiintoisen näkökulman kolesteroliasiaan tarjoaa myös lääkäri Antti Heikkilä;
  http://www.anttiheikkila.com/sivu.php?id=6&sivu=5

  -gs

  VastaaPoista
 8. "Hyvä teksti ja olisi kyllä toivonut että HS sen vielä julkaisi...

  Kuten mirka sanoi, kolesterolilääkitys on iso business on medikalisoituneessa maailmassa ja maalaisjärkeen käyvältä tuntuisi, että ensisijaisesti asiaan voisi ruokavaliolla vaikuttaa."


  Kiitos, GS. Eiköhän Hesarin toimitus ole kuitenkin päättänyt asian lopullisesti.

  Monet potilaat tarvitsevat kolesterolilääkkeitäkin, mutta ruokavaliohoitojen mahdollisuuksia ei ole katsottu loppuun asti.

  Heikkilä esittelee sivuillaan eräitä asioita ikään kuin ne olisivat hänen keksintöjään ja main stream -lääketiede ei niitä tuntisi. Kyllä esimerkiksi tulehduksen ja CRP:n osuus sydäntautien synnyssä on yleisesti hyvin tiedossa. Kirjoitan molemmista asioista sekä tässä blogissani että kirjassanikin.

  VastaaPoista

Haluan säilyttää blogissani miellyttävän ilmapiirin. Eri mieltä saa olla, mutta töykeitä, halventavia tai jankkaavia kommentteja ei julkaista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...